19 Ağustos 2012 Pazar

Kızıl Gezegen Mars (Merih)



Savaş ve Fiziksel Kuvvetin Tanrısı Ares’in Gezegeni
Nasa bugüne dek üretilmiş en donanımlı keşif aracı olan Curiosity’nin (Merak) 5 bin metre yüksekliğindeki Sharp Dağı üzerinde bulunan Gale Krateri’nden elde edilen siyah beyaz görüntülerin Dünya’ya benzerliği uzmanları şaşırttı. Gelişmeleri heyecanla takip eden ABD Başkanı Barack Obama da, “Sadece mikrop bile olsalar Marslı bulursanız bana hemen haber verin” diye espri yaparak konuya ilgisini gösterdi.
Yerel Kaynaklardan aldığımız bilgiye göre ;
İstilacı, açgözlü, bulduğu her şeyi tüketen vampir kılıklı dünyalıların başlarına örecekleri çoraptan haberdar olan Mars’lılar, dünyayı mahvettiğiniz yetmiyor, sıra bize mi geldi diye tepkilerini göstermekten çekinmediler.


Bir grup Mars’lı, Curiosity’nin bulunduğu Sharp Dağının etrafına dev ekranlar koyarak, istilacılara  “buraları boş, buradan size ekmek çıkmaz” edasıyla püskürtmeyi hedeflediler.
Bir grup Marslı aktivist ise; açtıkları döviz ve panolarla Yankee’lere tepkilerini sundular. Yankee’lerin başlarına geçirmek için beraberlerinde çuval da getiren aktivistler, içinde Yankee olmayan araca yumurta ve ayakkabı fırlatarak, tepkilerini gösterdiler.



İstilacıların dünyadaki eylemlerinden birebir haberdar olan bazı Marslılar ise “Guantanomo’da turuncu kıyafet giymek istemiyoruz, ‘alien’ diye bunlar bize türlü tıbbi deney yaparlar,  Curiosity’nin  görev süresi bitene kadar evimizden dışarı çıkmayacağız ve gerekirse açlık grevi yapmaktan  çekinmeyeceğiz” dediler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder