28 Eylül 2012 Cuma

Köy Okullarımız



Atalarımız ‘bir elin verdiğini diğer el bilmesin’ demiş ama toplumsal paylaşım bilinci olmadan bireysel olarak yapılanlar yardımlar maalesef okyanusta kum tanesi gibi  kalıyor. 

Bu sebeple sizlere, 3-4 yıl önce tesadüfen öğrendiğim bir siteden size bahsetmek istiyorum. Köy okullarına yardımcı olmak amacıyla bir platform oluşturulmuş. Sitenin adresi  www.kardesokullar.com

Yardım ihtiyacı olan okulların öğretmenleri panoya ilanlarını bırakıyorlar. Kırtasiye – giysi – kitap – temizlik malzemesi – spor gereçleri – ısınma – boya/badana gibi taleplerini belirtiyorlar.

Sizde gönlünüzden ne kopar ise kargo ile yolluyorsunuz. Öğretmenlerimizde  size ışıl ışıl parlayan çocukların resimlerini gönderiyorlar. Resimlere bakınca inanın yardımınızın aslında çok yetersiz kaldığını göreceksiniz, çünkü çoğunun ayağında doğru dürüst ayakkabısı bile yok. Okulların durumuna ise  hiç girmek istemiyorum.

Babam çocukluğundaki eğitiminin ne kadar güç şartlarda olduğunu sürekli anlatır. Babamın anlattıklarının üstünden neredeyse 60 yıl geçmiş ama köy okullarında değişen pek bir şey olmamış.

Çok kötü şartlarda eğitim vermeye çalışan öğretmenlerimiz, imkansızlıklarla boğuşarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.  Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve cefakar köy öğretmenlerimize sizlerin de desteğinizi esirgemeyeceğinize eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder