17 Kasım 2012 Cumartesi

Ayna Ayna Söyle Bana….



Günde kaç kere aynaya bakıp kim olduğumuzu görürüz? Sadece oradan geçerken, kıyafetinizin ya da makyajınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmekten ya da saçınıza şöyle bir göz atmaktan bahsetmiyorum.

Kendi gözlerimiz vasıtasıyla ruhumuza  dalıp özümüzü hatırlamaktan bahsediyorum.

Kıyafetle, kıyafetsiz, tüm varlığımızla birlikte. Ruhumuzun gözlerimizden fışkırmasına izin veriyor muyuz? Kim haline geldiğimizi görüyor muyuz? Camda çatlaklar var mı?

Peki ya çoklu yansımalar? Özünüze ait olmadıkları halde üzerinize almış olabileceğiniz, kendinizden farklı görüntüler var mı? Ne görüyorsunuz?

Bu kendinizi nasıl hissetmenize yol açıyor? Belki aynaya bakıp bir an için üzgün bir yüz görüyoruz. Bu görüntü nereden kaynaklanıyor?

‘Önemli değil’, ‘bu benim suçum değil’, ‘sadece geçici bir şey’…. İlişkiler kötü gittiğinde iyi olmayanın başkası olduğunu ya da onun değiştiğini söyleriz. Biz her zaman normal, masum, mükemmel belleğimizi sergilerken onlar şunu ya da bunu yapmışlardır.

Yine de işlerimiz iyi gitmiyordur, çocuklar yaramazdır, ekonomik durumumuz iyi değildir, evdeki hayvanımız saldırgandır, sevgilimiz terk etmiştir. Bu durumda ters giden nedir? Bizler biyoelektromanyetik varlıklarız ve sempatiyle sevgiyle hayatın tınısını yansıtırız.

Temas ettiğimiz her kişi, edindiğimiz her  deneyim bir şekilde bizim parçamız olur. Genellikle farkında olmadığımız şeyleri de üzerimizde toplarız.

Yüklediğimiz şeylerin, nasıl değiştiğimizin, benliğimiz ile ilgili neler hissettiğimizi herkesin görebileceğinin hiç farkında değilizdir. Bunları çok güzel gizlediğimizi sanırız, hem de bunların gerçek olmadığı konusunda kendimizi kandırabilecek kadar…Duvardaki aynaya baktığımız da her zaman o kadar da dürüst  olamayız.

Günlük bir egzersiz olarak, aynaya bakıp ruhunuzun derinliklerini görün. Orada ne görüyorsunuz ve gördüğünüzü sevebiliyor musunuz? Kendinizi mi kandırıyorsunuz, yoksa dürüst müsünüz?

Benliğinizi severek, sorumluluk  alıp, engellemelerden  bağımsız  dürüst bir şekilde yapabildiğiniz taktirde kendinizi görüyorsunuz demektir. Değişim her zaman mümkündür, yeter ki siz kendinizle yüzleşip kim olduğunuzu ve nelerin değişmesi gerektiğinin farkına varın.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder