31 Aralık 2012 Pazartesi

Elveda 2012 ve Tüm Geçmişimiz, Hoş Geldin 2013 ve Yeni Geleceğimiz





2012 yılına veda ederken, öncelikle bulunduğumuz dönemi değerlendirmek gerekir ise; materyalizm ön planda, barış ve eşitlik önemini yitirdi; ‘barış getirme’ adı altında ülkeler işgal ediliyor, savaşlar çıkartılıyor. Paraya dayalı sistem güçlendi, para sende ise,  güç de sende. Adalet sistemi dünya çapında çöküyor. İnsanlar birbirinden uzaklaştı, ayrımcılık arttı.

Ekolojik durum  çok kötü, dünyada açlık krizi giderek büyüyecek, enerji ve su krizleri beraberinde savaşları ve hastalıkları getirecek; zararlı gazları tüm uyarılara rağmen salmaya devam eden güç odakları küresel ısınma felaketini en uç noktasına ulaştırmak için azimle son sürat ilerliyorlar.

Dünyanın her köşesinde ahlaki ve sosyal çöküntü yaşıyoruz, hastalıklar büyük ivme kazandı. Gaia’nın kaynaklarını hoyratça  tüketip, kirletiyoruz.

Yaşadığımız dönem o kadar tuhaf ki, yeni doğan bebeğini  çöpe atanlar, pencereden fırlatanlar, minik bedenlere dayak atan, tecavüz eden yaratıklarla dolu. Hayat pahalılığından, işsizlikten, eğitim yetersizliğinden, adaletsizliklerden bahsedip duruyoruz ama bunlara rağmen hızla ürüyoruz.

Gaia’nın kaynakları dünyaya yeni gelecek bireyleri besleyip büyütmeye yeterli mi? Dünya’ya gelecek bireyi, ideal insan olma eğitimi verecek kadar bizler iyi miyiz? Her şeyi doğru yaptık mı? Yoksa; ‘hamdık, piştik, yandık’ diyenlerden misiniz?

Ben yazılarımı, hamdık, piştik, yandık yolu’nun farkındalığında olanlara yazıyorum. Yolunuza çıkacak fare’leri de size anlatmaya çalışarak, sizleri bir daha geri dönmek istemeyeceğiniz, farklı bir yola sokmayı başarırsam ne mutlu bana.

Günümüzün tablosunu yukarıda kısaca özetledim, durum pek parlak değil; hepimiz de bunun bilincindeyiz. Bireysel olarak yapacaklarımız sınırlı bunun da farkındayız. Ama ben size daha farklı yolları tanıtacağım.

Öncelikle daima pozitif olun. Korku, endişe, öfke, (her türde) bağımlılık gibi kötü düşüncelerinizden kurtulun. Negatif düşüncelerinizi, pozitife çevirmeye çalışın. İnanın negatif düşüncelerinizle beslenen varlıklar/bireyler de bu dünyada yaşıyor. Onları yok etmek sizin elinizde.

Olumsuz bir düşünce mi hissettiniz ve bu sizi üzmeye, yıkmaya mı başladı? Bu düşüncenin kaynağına inin, sebep bulamıyorsanız eğer, bu tarz duygu salınımı yapan manyetik alanlar var. Farkına varıp, bu benim düşüncem değil, dediğiniz an, bir bıçak gibi o duygu/düşünce empozesi aniden kesilecektir.

Düşüncelerinizi mümkün olduğunca  denetleyin, çünkü en olmayacak şey başınıza gelebilir. Düşünce ile hayatınıza olumsuzlukları sokmayınız. Sonra bunu temizlemek hayli zor olabiliyor.

Bir yıl daha biterken, geçmişinize dönüp bakın. Geçmişteki hatalarınızı, sevaplarınızı, başarılarınızı, başarısızlıklarınızı, bıraktığınız veya bırakamadığınız insanları görün.

Öncelikle kendinizi affedin ve özgür bırakın.

Sonra aranızda sorun olduğunu hissettiğiniz kişileri  teker teker bağışlayıp, affedin ve özgür bırakın. Bunun için en ideal zaman gece 00:30 ile sabah ezanı arasında göklerin kapısı açık olduğundan, size her türlü yardım, siz farkında olmadan gelecektir. Dilekleriniz içinde en ideal zamandır ama ne dilediğinizin yeter ki farkında olun.

Affetme sorunu yaşadığınız insanları bir seferde affedemeyebilirsiniz bu çok normaldir ama bu hayat diliminizi kapatmadan affedin ki; bundan sonraki enkarnelerinize aynı kişileri ve aynı sorunları taşımayın.

İçiniz ile dışınızı dengeleyin.

Bilinçli olun, kararlarınızı akıl-mantık-şuur üçgeniniz ile verin. Doğaya, bitki ve hayvanlara saygı duyun ve elinizden geldiğince koruyun. Ben yerine BİZ bilincinde olun. Unutmayın elinizdeki bir parmak eksik olsa, artık eskisi gibi olmayacaksınız. O yüzden BİRLİK bilincinin farkına varın.

Ben’lik’ten Kurtulup, BİZ olma bilincine,
Sevgi ile Varan Dostlarla

2013’de görüşmek üzere …


Herşey gönlünüzce olsun.

Nice Mutlu Yıllara.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder